ΕΚΔΗΛΩΣΕΙΣ

ΕΠΙΣΤΗΜΟΝΙΚΗ ΕΚΔΗΛΩΣΗ - ΠΑΡΟΥΣΙΑΣΗ ΤΟΥ ΕΠΙΣΤ. ΣΥΓΓΡΑΜΜΑΤΟΣ "ΤΕΧΝΗΤΗ ΝΟΗΜΟΣΥΝΗ ΚΑΙ ΑΝΘΡΩΠΟΣ. ΟΡΘΟΔΟΞΗ ΘΕΟΛΟΓΙΚΗ ΠΡΟΣΕΓΓΙΣΗ"

Τετάρτη 23 Νοεμβρίου 2022

Το Εργαστήριο"Εκκλησία και Πολιτισμός» και το Εργαστήριο  Ηθικής και Βιοηθικής των Θρησκειών, της Θεολογικής Σχολής του Εθνικού και Καποδιστριακού Πανεπιστημίου Αθηνών (ΕΚΠΑ), διοργάνωσαν το Σάββατο 19 Νοεμβρίου 2022 και ώρα 18:00, την παρουσίαση του επιστημονικού συγγράμματος του Πανοσιολογιώτατου Αρχιμανδρίτη π. Αρίσταρχου Γκρέκα, Επίκουρου Καθηγητή του Τμήματος Θεολογίας της Θεολογικής Σχολής του ΕΚΠΑ με τίτλο: ΤΕΧΝΗΤΗ ΝΟΗΜΟΣΥΝΗ ΚΑΙ ΑΝΘΡΩΠΟΣ, Ορθόδοξη Θεολογική προσέγγιση.

Την εκδήλωση χαιρέτησαν ο  Εκπρόσωπος του Σεβασμιωτάτου Μητροπολίτου Φαναρίου κ. Αγαθαγγέλου, Γενικού Διευθυντού της Αποστολικής Διακονίας της Εκκλησίας της Ελλάδος, ο Κοσμήτορας της Θεολογικής Σχολής του ΕΚΠΑ, Αν. Καθηγητής κ. Χρήστος Γ. Καραγιάννης. Σχολιαστής [Commentator] ήταν ο Βασίλειος Φανάρας, Επίκουρος Καθηγητής του Τμήματος Κοινωνικής Θεολογίας και Θρησκειολογίας και Διευθυντής του Εργαστηρίου Ηθικής και Βιοηθικής των Θρησκειών του ΕΚΠΑ και τον  συντονισμό έκανε ο Δημήτριος Χ. Αλεξόπουλος, MSc. Social Anthropology, LSE, Υπ. Διδάκτωρ της Θεολογικής Σχολής ΕΚΠΑ.

 

 

 

https://www.youtube.com/watch?v=srkQXLltuqY&t=2s&ab_channel=%CE%98%CE%B5%CE%BF%CE%BB%CE%BF%CE%B3%CE%B9%CE%BA%CE%AE%CE%A3%CF%87%CE%BF%CE%BB%CE%AE%CE%95%CE%9A%CE%A0%CE%91