ΕΚΔΗΛΩΣΕΙΣ

ΕΚΔΗΛΩΣΗ ΓΙΑ ΤΟΝ ΝΙΚΟ ΚΑΠΕΤΑΝΙΔΗ ΣΤΗΝ ΠΑΛΑΙΑ ΒΟΥΛΗ

Παρασκευή 23 Σεπτεμβρίου 2022
Εκδήλωση για τον Νίκο Καπετανίδη στην Παλαιά Βουλή

Πραγματοποιήθηκε τη Δευτέρα 19 Σεπτεμβρίου 2022, στο μέγαρο της Παλαιάς Βουλής (Σταδίου 13), η παρουσίαση του βιβλίου «Η Δύση του Ποντιακού Ελληνισμού από την πένα του Νίκου Καπετανίδη» με ομιλητές τον τέως πρόεδρο της Δημοκρατίας, Προκόπη Παυλόπουλο, τον διδάκτορα ιστορίας Βλάση Αγτζίδη και τον συγγραφέα του βιβλίου εγγονό του αδελφού του Εθνομάρτυρα του Πόντου Κώστα Καπετανίδη, που διοργάνωσε ο  Σύλλογος Δράσης «Νίκος Καπετανίδης», με την υποστήριξη του Εργαστηρίου «Εκκλησία και Πολιτισμός»  της Θεολογικής Σχολής του Εθνικού και Καποδιστριακού Πανεπιστημίου Αθηνών.

Την εκδήλωση συντόνισε ο δημοσιογράφος Χρήστος Κωνσταντινίδης, που μετέφερε στο ακροατήριο μία ελεύθερη σύνθεση γραμμάτων του Νίκου Καπετανίδη προς την οικογένειά του και τον επιστήθιο φίλο του Φίλωνα Κτενίδη, αλλά και αποσπασμάτων από τη «Γη του Πόντου» του Δημήτρη Ψαθά, ο οποίος διετέλεσε μαθητευόμενος δημοσιογράφος στην εφημερίδα του Εθνομάρτυρα «Εποχή».

Χορηγοί Επικοινωνίας της Εκδήλωσης ήταν το ePontos.gr, το Infognomonpolitics.gr και η ελληνική έκδοση του περιοδικού «ForreignAffairs».

Την παρουσίαση του βιβλίου συνόδεψαν μουσικά οι Γιάννης Μιχαηλίδης (τραγούδι), Γιώργος Παπαδόπουλος (λύρα), Χάρης Παπαδόπουλος (πνευστά) και Χάρης Καφέτσης (λαούτο), τον ήχο συντόνισε ο Νίκος Πηλίδης.